بسومه المشرف المميز
عدد المساهمات : 51 نقاط : 15405 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 31/05/2010
| موضوع: طريقه عمل المسقعه السبت 5 يونيو - 19:30 | |
| ا لمسقعه دى اكله خطيره بصراحه بموت قبها اوى وكلنا كمان بنحبها ومليانه فتامينات وحديد حبيت اقول لكم على طريقتهااكلات مصرية شهية , طريقة عمل المصقعه , باذنجان مع اللحمه المفرومه
المقادير
كيلو باذنجان مقطعه نصفين
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصل مفروم
ملعقه صغيره بهارات مشكله +ملعقه صغيره فلفل اسود+ ملعقه صغيره ملح .
3 طماطم مقطعه شرائح .
4 فصوص مقطعه شرائح
5 حبات فلفل اخضر حار
4 ملاعق صلصه
زيت للقلي .
الطريقه نقلي الباذنجان ونضعه جانبا نضع اللحم بمقلاة ونضع عليه قليل من الزيت ونقلبه قليلا ثم نضع عليه البصل المفروم ونضع عليه قليلا من الكمون والفلفل الاسود وقليل من الملح (ملعقه صغيره من كل اللي ذكرته ) نضع بالصينيه ونوزعه شرائح الطماطم والفلفل الاخضر والثوم ثم نضع الصلصه ونوزعه في الصينيه جيدا ..ثم نضع البهارات السابقه الموجوده بالمقادير ونوزعه فوق الطماطم ....ثم نرص الباذنجان ثم نضع فوقه اللحم المفروم ثم نسكب عليه كوب من الماء ونغطيه بالقصدير وندخله بالفرن لمده 40 دقيقه ...ثم تقدم مع الارز او الخبز | |
|